Spökar det?

När jag kom ner strax före sju på morgonen och började tända lamporna, så upptäckte jag att det satt en röd katt i gluggen till karantän… Dave? Hur kom han dit? Han bor ju inte i det båset…!?

Dave

 

Efter en närmare titt, så såg jag att två dörrar var öppna… Till box ett och box tre. Hur??? Vilket innebar att ganska många katter var lösa i korridoren.

Karantän från gluggen

 

Hur ska jag göra nu för att få in dem? Med tanke på att vi inte har en sluss eller extra dörr där. Det är så litet i karantän att det inte går att ha det. Vi har ett annat säkerhetssystem, men det var ju inte baserat på att katterna skulle vara ute ur sina boxar när ingen människa var inlåst med dem i korridoren. Jag tror att en volontär inte stängde skjutlåsen ordentligt på kvällen… så de har lyckats busat sig ut.

Ett bra och väldigt populärt gömställe är mellanrummet mellan den höga tröskeln och ytterdörren. Det är roligt att leka kurragömma med de andra där. Jag misstänkte därför att det skulle sitta någon där. Jag öppnade sakta en liten, liten springa… och mycket riktigt så satt det en kattunge där.

Bra gömställe

 

…Men usch! det kom någon ful tvåbening som förstör!

Vad göra nu?

 

Donna såg väldigt oskyldig ut. Hon hade naturligtvis inte varit och åstadkommit oredan.

Alla de sprang in till de öppna boxarna när jag kom in. Det var några av de blygaste som var på fel ställe, men de hade delat upp sig i rätt antal i båda boxarna, så det var bara att stänga och låsa. Alla har gjort sina veckor i karantän plus lite till som tur är, så de är friska och kunde byta plats med varandra utan risk. Detta är naturligtvis något som inte får ske!

Donna tittar fram

 

Tilde har blivit adopterad idag. Hon flyttar till ett äldre par som alternerar med att bo i lägenhet i Norrtälje och i sin sommarstuga. Tilde har bott på katthemmet i 96 dagar.

Tilde

 

Jan var och bytte bössan på MT’s idag och det visade sig vara 1 049 kronor i den. Rekord! Någon snäll person hade stoppat i en femhundring!

MT’s tog också emot 20 almanackor som de ska försöka sälja åt katthemmet. De sa att flera personer redan varit inne och frågat efter den 🙂

Bössa

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670