Vecka 13 – Flera nya katter

Edvin och Desmond gillar verkligen varandra! De putsar varandra. Sover ihop och leker hela tiden. Jag kommer att insistera på att de blir adopterade ihop när de funnit varandra så bra. Vore jätte synd om Desmond om han får gå igenom en sorg till efter att ha blivit separerad från sin bror.

Edvin och Desmond

Camilla, en pudel-flicka, smiter in i katteriet fortare än jag hinner blinka när jag själv ska gå in. Edvin är super nyfiken, men lite läskig är den där lockiga saken. Trots att de har samma färg…

Edvin och pudeln Camilla

Emma är en liten och mycket söt hona som hittats vandra omkring i Rimbo en längre tid. Hon är mycket liten och smal. Hon är lite misstänksam, men inte farligt rädd. Jag kan ta i henne och klappa henne utan problem. Hon har första dygnet mest legat och tryggt på en hylla högt upp, vilket inte är ovanligt. Jag misstänker att hon kan vara dräktig. Kan så klart vara mask också. Får avvakta och se. Hon ser ut som en ungkatt, men kan vara äldre.

Emma

Harriet är en hona på 10 år som är dräktig. Kom till oss med sin dotter Tjejen, för att matte varit med om en olycka och är på sjukhus. Hennes släkt har tagit hand om katterna under tiden, men det har inte fungerat bra. Matte tror inte hon kommer att kunna ha kvar katterna, men hon hoppas på att hon ska kunna ta tillbaka dem när allt ordnat upp dig för henne. De båda honorna kommer att bo hos oss och få sina kattungar, som vi placerar ut sen och förhoppningsvis kan honorna få komma tillbaka till sin matte. I annat fall hittar vi nya hem åt dem.

Harriet har bara ett öga. Hon hade fått en skada som ung katt där ögat inte gick att rädda, men hon klarar sig fint med bara ett öga.

Harriet

Harriet har varit lite försiktig när hon kom, men sen hittade hon en mynta fläck på golvet som hon slickade och åmade sig på en lång stund innan hon gick på upptäcktsfärd. Har inte varit några problem för henne att möta de andra katterna. Harriet och Tjejen fick bo i en box själva första natten, men sen när vi öppnade för att städa på morgonen var de nyfikna och gick runt och kollade, sen flyttade de in till de andra katterna 🙂 De hittade varsitt gömme som de tyckte passade, så de fick bo kvar.

Tjejen

Tjejen tyckte att det var läskigt att komma hit. Hon är snäll. Vi har kunnat klippa klorna, väga henne och avmaska utan problem.

Det har inte hänt så mycket med Esmeralda i stort denna vecka. Hon håller sig lite för sig själv fortfarande. Tjejen var och hälsade på henne i gömmet. Tjejen blev helt plötsligt helt super kelig och valde ut Esmeralda som sitt kel-offer. Det kurrades på högsta volym och pussades en hel del. Såg dock inte ut som Esmeralda uppskattade det så himla mycket, men hon sa inte ifrån heller.

Esmeralda och Tjejen

4/4 – Tjejen har fått 5 stycken kattungar på morgonen. Ser ut som det är 4 hanar och en hona. Tre är tigrerade och två är svarta eller gråa med vita strumpor. Alla mår bra.

Tjejen med sina nyfödda

Lillan har blivit mer modig nu. Hon har suttit kvar i fönstret när jag gått förbi med hundarna på kvällen. Inte gått och gömt sig. Jag gick förbi flera gånger och kunde till och med gå och hämta kameran för att få fotobevis!

Lillan kikar ut

Skorpan har fortfarande svårt att lämna kattungarna för att ta hand om sig själv. De skriker högt när hon går ifrån dem, så då måste hon gå tillbaka till dem.

Skorpan

Sotis är en hankatt som har gått ute hela vintern i Brölunda. En familj har matat honom i vinter och låtit honom husera i deras lada när det varit som kallast och så mycket snö, men sen började han bråka med familjens kastrerade katter och familjen tyckte inte att situationen var hållbar. Eftersom Sotis varit skygg och inte vågat komma fram helt fick familjen låna en fälla av katthemmet. Sotis gick in iden redan första natten. Han togs runt till grannarna i området, men ingen kände till honom. Han är okastrerad och inte id-märkt.

Sotis var rätt chockad när han kom hit. Låg apatiskt på samma ställe där jag satt honom efter att han kommit ur buren. Efter flera timmar rörde han på sig för att gå in i ett av gömmena. Han fräser inte när man kommer in och tittar till honom. Han ville heller inte äta första dygnet. Han drack bara vatten. Andra dagen har var på katthemmet låg han fortfarande kvar i sitt gömme. Han jamade försiktigt när jag pratade med honom och smekte honom på huvudet. Han har ätit lite av sin mat. Han behöver lite mer tid att bo in sig.

Sotis

Ville är en annan hankatt som vi fått in. Han har bott med två honor. En äldre och en från hans egna kull. Han gillade inte att bo där och det visade han genom att bita sönder kläder för familjen. De har frågat flera olika veterinärer om råd och samtliga har svarat avlivning, vilket familjen inte gillade. Familjen behöll honom, men situationen blev ohållbar till slut. Därför kom han till oss, för att få en ny chans i ett nytt hem, så får vi se om han slutar med sina galenskaper.

Han är en glad och kelig kille, men blev aningen snopen av att hamna på katthemmet. Det har varit väldigt fräsigt första dagarna. Ville absolut inte veta av de andra katterna. Han spottar och fräser så fort han ser någon på andra sidan gallret. Han låg mycket de första två dagarna och deppade i ett gömme. Gillar när jag kommit in och pratat med honom, men det var först på tredje dagen som han började komma fram. Han gillar att sitta i fönstret och prata. Kommer fram och tar för sig nu när man kommer.

Det har varit några som ringt och varit intresserade av honom, men när de fick veta att han är kastrerad var de inte intresserade längre.

Ville

Felix utmanade Zorro nu på morgonen. Felix skrek hotande mot Zorro, som satt först helt stilla, men sen blev skriken högre och Zorro valde att gå undan, men då sprang Felix efter och hoppade på Zorro och klappade till honom så svarta tussar flög innan jag hann sära på dem. Zorro hoppade upp i sitt gömme och låg där och jamade klagande. 🙁 Felix blev instängd i en annan box, så han får kola ner.

Zorro blir adopterad till Åkersberga. Han ska få bo med en annan äldre katt.

Får även in Max. Omplacerad via blocket, men det fungerade inte med den befintliga katten i nya hemmet och han kunde inte komma tillbaka till sitt första hem, så han fick komma hit.

Max

Får även in en kattmamma med två kattungar från Hallstavik. De döps till Skrållan, Sammie och Sarah.

Skrållan, Sammie och Sarah

Sarah och Sammie adopteras ut efter bara några dagar till en barnfamilj på landet. Familjen har stått på väntelista för att jag skulle få in kattungar till katthemmet.

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12