Vecka 12 – Fem nya till världen

Jag var och vaccinerade Desmond idag, måndag. Han tyckte inte att det var roligt att lämna katthemmet. När vi kom tillbaka och jag släppte ut honom ur transportburen, så sprang han och la sig tätt intill Lillan, för att få trygghet.

Lillan och Desmond

Edvin är och försöker bli kompis med alla på katthemmet. Edvin är en busig kille. Han är med hela tiden och ska kolla vad man gör när man är inne och fixar. Edvin försöker bli kompis med Zorro, men Zorro vill inte busa alls. Edvin busar själv med alla leksaker vi har. Springer i tunneln. Vet inte hur många gånger jag fixat till mattorna idag…

Zorro och Edvin

Tunneln är jätte rolig! Man kan smyga på Edvin!!

Desmond i tunneln

Denna vecka har Esmeralda varit lite grinig. Vill inte ha kontakt med personalen eller andra katter. Hon har flyttat rund mellan olika gömmen. Jag plockade fram henne trots milda protester och klippte klor och vägde henne. Hon har gått upp 300 gram sedan hon kom in, men magen är ungefär lika som tidigare. Svårt att avgöra om det är bebismage eller inte. Får avvakta lite till.

Har varit iväg och kastrerat och märkt Felix idag. Det gick bra.

Skulle gå in och titta till Felix nu på kvällen och då var både Edvin och Desmond jätte nyfikna och kom in för att kolla läget i Felix box. Jag lät dem hållas och de hälsade alla snällt på varandra. Felix var nyfiken på grabbarna och jätte lugn och snäll. Inga problem. Han får flytta in till de andra imorgon.

Felix tittar runt

När jag kom in och skulle gå kvällsrundan upptäckte jag till min stora förvåning att Felix lockat ut Lillan ur hennes gömme. De satt mitt på golvet och Felix hade funderingar på att para sig med henne, men det gick inge vidare, som tur är!!

Kom på Lillan med att ligga och plira på mig genom titthålet i gömmet. Det har hon aldrig gjort förut. Hon brukar bara ducka och gömma sig.

Inga bäbisar än, men hon börjar få ordentligt med mjölk nu. Är väldigt kontaktsökande. Jamar jätte mycket och vill vara nära när jag kommer in. Nu kan det nog bli bäbisar när som helst.

Skorpan var ute med sin jätte mage och kollade läget idag. Kanske fanns det något bättre gömställe än det hon har inne hos sig… Men hon gick in till sitt tält igen när hon stillat sin nyfikenhet.

Skorpan med sin stora mage

25 mars – Tidigt nu på morgonen kom 5 stycken nya katter till världen. Den sista föddes ca 07.15 Vad jag kan se är det tre röda hanar, en grå hane och en grå hona. De väger mellan 108 – 121 gram. Alla pigga och matglada. Skorpan mår bra och är mycket nöjd. Ligger och kurrar medan bäbisarna snuttar på henne.

Skorpan med fem nyfödda kattungar

Kattungarna äter och äter. De har redan blivit lite större. Skorpan är så nöjd! Den enda lilla honan har jag döpt till Smulan 🙂

Skorpan