Vecka 11 – Nya vänner

Baltazar har fårr komma ut ur sin box, i ett nytt försök att hälsa på de andra katterna, eftersom han verkar på ett bättre humör nu. Det gick jätte bra. Desmond kom ner som er raket ur sitt gömme för att kolla in nya grabben. Jätte nyfiken! Sen såg han mig och stannade till och tyckte jag var läskig, men efter någon sekund tog nyfikenheten över och han fortsatte fram till Baltazar för att hälsa. Edvin var lite mer försiktig denna gång. Baltazar får flytta in till Esmeralda och Desmond nu.

Har en visning med Baltazar imorgon, torsdag. Det är en kvinna som vill ha en katt som kan bo i villa på landet med en hund och fånga möss. Det tror jag kan passa Baltazar. Får se om de faller för varandra.

Baltazar

När jag kom in ikväll och fann jag Esmeralda och Desmond på samma hylla. De var jätte söta ihop! Det är Esmeralda som letat upp Desmond.

Esmeralda och Desmond

Avståndet mellan Esmeralda och Desmond har successivt krympt denna vecka. De låg nära varandra på samma hylla. Esmeralda har hållit sig lite undan av och till denna vecka. Spionerar på mig genom gluggen i sitt gömme.

Esmeralda

Har fått in en röd hankatt, Felix. Han är en snäll och kelig kille som förmodligen varit en sommarkatt eller vandrat iväg när han blev könsmogen. Grannar har sett honom ströva omkring under två års tid. Han hade ett halsband på sig när han fångades in. Han har vuxit ur det, för det satt så hårt att han har avtryck i huden och ingen päls under. Det kommer ta ett tag innan det försvinner.

Han har många sår på öronen och runt ansiktet efter att ha slagits med andra hanar. Jag har bokat tid för kastrering på måndag nästa vecka. Felix har bara sovit på hyllan i fönstret första dagarna, men är kelig när jag kommer in till honom. Har inte kurrat ännu när jag klappar honom.

Felix

Felix jamar nu när jag kommer in i lokalen och är jätte kelsjuk.
Han har så söta puffiga kinder! 🙂 

Felix

Lillan har nu bytt gömme mitt på ljusa dagen! Lotta och jag blev jätte förvånade när vi skulle snacka med henne och hon var borta! Kollade runt och hittade henne i ett annat gömme.

Hon har flyttat runt igen nu på dagen. Hon är mer alert när man tittar in till henne. Förut har hon bara blundat och blivit stel. Nu tittar hon på mig när jag pratar med henne.

Jag frågar Skorpan om det kommit några bäbisar varje gång jag är inne för att titta till henne och varje gång svarar hon Nääiiij. Har lagt en liten biabädd inne i ett tält åt henne, som hon provat att sova i. Är varmt och skyddat till de små.

Idag, fredag, har jag upptäck att Skorpan har svullnat lite runt sina mjölkkörtlar. Ett tecken på att det närmar sig att föda.

Edsvin säger hej till Skorpan

Edvin var snabb in i Skorpans box när jag skulle in och morgonstäda. Han är jätte nyfiken. Gick runt och kollade på allt. Hoppade på alla hyllor. Hittade Skorpan och hälsade på henne. Hon nosade på honom och var nyfiken hon med, men efter en stund hade hon fått nog av honom och fräste lite lätt. Gentlemannen som han är lämnade han henne ifred.

Zorro var jätte sur när han skulle fasta inför kastreringen. Han tyckte att det här är ett j-a skit katthem som inte serverar frukost! Han jamade klagande och försökt flirta till sig frukost. Kurrade och strök sig mot mina ben, men det hade ingen effekt.

Zorro

Kastreringen gick bra. Zorro verkar inte alls påverkad. Han var bara jätte glad att få äta igen! Det var inget fel på ögat.

Zorro fortsätter att knipa med ögat, så han har fått ögonsalva. Går jätte bra att ge honom. Han är bussig.

Zorro har fått flytta in till de andra nu. Han är jätte social och har inga problem med de andra. Det är bara Baltazar som är störig, men det är hans sätt. Nu har han valt att även testa Zorro, som han gjort med Edvin. Men Zorro väljer precis som Edvin att gå undan. Cool kille!

Favorit hyllan att sitta på när man kommer in och ska snacka med Zorrro.

Zorro

 Baltazar har blivit adopterad nu!! Han kommer till ett hus på landet där han ska jobba som musfångare.

Baltazar

Wilma flyttar hem till vår Lotta 😀

Wilma

 Får in en gammal hankatt, som är i mycket dåligt skick. Han har knappt några tänder kvar. Förfrutit sina öron och har en hel mängd sår överallt. Han luktar infektion. Vi tar honom till veterinären och där beslutar vi gemensamt att låta honom somna.

Bosse