Vecka 10 – Hund på besök

Baltazar

En ny kille på katthemmet är Baltazar. Han är en glad och kelig kille, som anpassat sig väldigt fort. Inde ett dugg rädd. Han blev kastrerad dagen efter sin ankomst, så han har vilat en hel del senaste dagarna. Han fick komma ut i går, lördag, men han blev riktigt arg när de andra katterna var på väg fram och skulle kolla läget. Edvin var i täten. Mest nyfiken av alla. Baltazar fräste och började fäkta mot Edvin, så Baltazar fick gå in till sig igen. Han kanske inte riktigt är på humör ännu efter kastreringen eller så är han inte så förtjust i andra katter. Det var en av anledningarna till att han skulle avlivas. Han gick inte ihop med den andra katterna och kissade på andra ställen än i lådan, men det ska vara avhjälp nu när han är kastrerad. 

Desmond är fortfarande blyg. Tittar fram lite försiktigt ur sitt gömme när jag kommer in och pratar med honom, men gör ingen ansats att komma fram. Han har inget emot att man klappar honom. Det verkar som att han sörjer fortfarande, vilken man kan få göra i hans situation. Han blir nog snart gladare skulle jag tro. 

Desmond och Edvin verkar röja en hel del på natten. De har fått en kattunnel, som är jätte rolig att krypa i och smyga på varandra. Mattorna ligger inte där de ska på morgonen, utan i en knöl i hörnen. De har gått och hämtat leksaker själva i en korg på bänken och provbusat med ett dussin olika saker, så det verkar vara ett busigt grabbgäng som härjar här på natten 🙂 

Tog in Zelma till katterna. Det är min hund. Edvin hoppade genast ner från sin sovplats och skulle kolla läget. Han stannade cirka en meter ifrån och tittade nyfiket. Inget fräs, klös eller burrig svans. Kurade lite på ryggen när Zelma rörde på sig, men det försvann efter bara några sekunder. Som sagt Edvin är en cool grabb. Kommer inte bli svårt att vänja honom vid en hundkompis, förutsatt att hunden är van vid katter och snäll med dem.  

Edvin är jätte busig nu för tiden. Han har hittat en rosa boll som han kan springa med över hela golvet. Den är lätt, så den rullar bra. Jätte skoj! Speciellt när mattorna flyger åt alla håll 🙂 Sur tanten är inte längre lika fräsig mot Edvin. Hon tittar nyfiket på honom när han busar. Men kommer han för nära då måste hon låta lite av princip! 

Edvin är fortfarande en aning skeptisk mot Baltazar trots att denne är på bättre humör. Edvin får jätte burrig svans när Baltazar närmar sig, men han gör inget annat. 

Esmeralda har fått komma ut ur vår provisoriska karantän nu. Amadeus, min mormors katt, som är extremt social och på kollo hos oss, var först inne och skulle morsa på nya tjejen. Jag visste inte vad hon skulle tycka, men hon visade sig vara jätte nyfiken! Inget emot kattkompisar. 

Esmeralda funderar
Lite nyfiken
Hej!
Ska vi vara kompisar?

Esmeralda har fått byta rum nu. Hon har fått flytta in närmare de andra. I boxen bredvid närmare bestämt. Hon får bo själv på natten eftersom hon kanske ska ha ungar, men på dagen har vi öppet, så alla kan gå runt och snacka med varandra. Amadeus var först så klart att hälsa henne välkommen. De lade sig båda två i fönstret i solen och Amadeus började tvätta Esmeralda. Ur gulligt! 

Esmeralda och Amadeus

Nu när jag kom ner på morgonen var Lillan ute ur sitt gömme. Hon hade nog varit på lådan, för hon var på golvet. Hoppade upp till hyllan där maten finns. Hon hörde mig och blev lite stel, men inte farligt. Hon hoppade upp på nästa hylla. Tittade på mig. Bestämde sig för att det var jätte läskigt och blev helt stel igen när jag närmade mig. Men ett framsteg till! 

Lillan vågar sig fram
Skorpan

Får in en dräktig honkatt, Skorpan, som har gått ute hela vintern i Rånäs. Hon har uppehållit sig i en lada av och till. Låg sedan på terrassen hos en familj, som matade henne och tog senare in henne. De satte upp lappar i området m.m. men ingen har hört av sig eller saknat henne. Familjen har flera egna katter, som inte gillade att Skorpan var i huset och jagade henne. Därför kunde de inte behålla henne. De hörde med en veterinär hur de skulle göra och en avlivning skulle kosta 2 500 kr pga. att hon är dräktig, vilket de tyckte var ett förfärligt alternativ. De hittade Katthemmets visitkort hos veterinären och ringde till oss. 

Hon är naturligtvis lite rädd nu när hon transporterats till en ny plats. Hon har hittat sig ett gömme som hon nu ligger och trycker i. Magen hennes är jätte stor. Det kommer att bli bäbisar snart. Vi har gjort i ordning åt henne i en stor box, som hon får husera i själv. Vi har givit henne flera allternativ att välja på och föda. Så får vi se när de små har lust att komma till världen. 

Skorpan pratade med mig nu när jag var inne på morgonen och tittade till henne. Hon tillät att jag klappade henne trots att hon fortfarande är aningen osäker. Hon är mycket vacker. Svart och röd päls i ett virrvarr. Inga bäbisar inatt. 

Skorpan har ignorerat mig varje gång jag varit inne och tittat till henne igår och idag, men nu på kvällen jamade när hon såg mig och började kurra på en gång. Jätte kelig! Kråmade sig bäst hon kunde med sin tjocka mage. Hon boxades mot mig med huvudet, så jag var tvungen att passa mina framtänder. 

Edvin har varit inne och hälsat på Skorpan. Hon var nyfiken på honom, men fräste lite försiktigt när han kom för nära. 

Edsvin säger hej till Skorpan
Zorro

Har fått in en stor svart hankatt, Zorro. Han är en glad och kelig kille, som anpassat sig väldigt fort. Inde ett dugg rädd. Han snackar så fort jag kommer in i lokalen. Vill ha mycket uppmärksamhet, kärlek och MAT i nuläget. 

Han har gått ute de senaste 2 åren i Spillersboda. Han är inte skygg alls. Har gått runt till olika grannar och sökt kärlek där han kunnat få den. Gått oblygt in i olika kattluckor och tagit för sig av maten som huset bjudit på. Han har aldrig bråkat med husets katter trots att han är okastrerad. Han vill bara vara med. Det märks tydligt här att han törstar efter kärlek. Han vet inte hur mycket han ska kurra och stryka sig runt benen när man kommer. Hungrig är han också, som en varg! Han har ett infekterat öga och en hel del sår och skorpor runt huvudet och halsen efter slagsmål. Har bokat kastrering på måndag åt honom och så får veterinären titta på ögat och såren.