Vecka 9 – Desmond varm i kläderna

Desmond håller sig fortfarande undan både för oss och de andra katterna en hel del. Kom fram en stund och busade med Edvin, men sen kom han på att Lotta var där och då var han tvunget att gå och gömma sig igen. Men han har inte varit här så länge. Han behöver lite mer tid.

En morgon när jag höll på och städade var det någon som hoppade upp i fönstret och jamade. Jag tittade upp och såg Desmond. God morgon, sa jag förvånat och han såg glad ut. Han kom och kollade vad det var för mat jag hade med mig. Sen gick han tillbaka och somnade om.

Desmond

Har fått en intresse förfrågan på Edvin. En stödmedlem som tittat på honom på hemsidan många gånger, som är kär i Edvin och vill komma och hälsa på honom. En fundering har varit hur han skulle reagera på hundar. Han hör hundar av och till från andra sidan av huset utan någon reaktion. Han ska få träffa min Zelma. Hon äter inte katter. Hon tror att de kan äta henne.

Edvin

Har känt och klämt lite extra på Esmeralda och hennes mage som kändes väldigt stinn. Blev osäker på om det var för att hon ätit så mycket mat, men det kunde kanske vara så att hon är dräktig eller har mask.

Närmsta dagarna blev det ett fasligt klämmande på allas magar både på pensionatet, katthemmet och hemma för att jämföra magar. Smala katter, tjocka katter, unga och gamla. Och det gjorde att vi kommit fram till att det nog kanske ska bli bäbisar. Men när är svårt att säga. Hon måste ha gått minst halva sin dräktighet i alla fall.

Hon fräser inte längre när jag kommer in till henne. Hon kan rygga lite om jag rör på mig fort, men hon ligger kvar och låter mig klappa henne. Hon verkar tycka att det är skönt.

I helgen när jag var inne och pratade med Esmeralda började hon kurra för första gången!

Vi fortsätter att prata och klappa Lillan. Hon ser inte ut att tycka att det är fullt så äckligt nu när man kliar henne på kinden eller bakom örat.

Såg Edvin och Lillan sitta tillsammans och titta ut i fönstret en kväll.

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12