Vecka 8 – Tre nya på katthemmet

Desmond kom till oss den 22/2, för att han skulle avlivas. Ägaren hade två katter, men hade bestämt sig för att de bara ville ha en katt och då bokat tid för avlivning. De hittade vårt visitkort hos veterinären och ringde och pratade med mig. Jag sa att han kunde få komma till oss och om ägaren kunde tänka sig att bekosta kastrering och vaccinering, vilket inte var några problem efter lite betänketid.

Desmond har varit deppig och mest hållit sig inne i sitt valda gömme. Han är kelig, men håller sig undan. Jag tror att han sörjer sitt hem och sin förlorade bror.

Desmond

Denna vecka har Edvin fått sin andra vaccinationsspruta, så nu har han ett fullgott skydd ett år framåt. Han skuttar runt och tar för sig. Kommer fram och vill snacka och vara med när vi är inne och fixar. Har kommit en sur-tant på pensionat. Hon fräser och låter. Hon har bestämt sig för att inte gilla Edvin, men det bekommer honom inte det minsta! Cool grabb!

Edvin är även mycket nyfiken på Desmond. Även en ny liten busig tjej, Wilma, har flyttat in. Edvin tycker hon är lite väl framåt, men han är snäll mot henne hela tiden.

Wilma kom till oss för att nya ägaren inte kunde ha henne kvar. Hon gjorde sina behov på fel ställen. Den äldre katten i hushålet trivdes inte heller med henne. Här har vi inte sett några tendenser att hon inte är rumsren. Kan ha varit den äldre katten som gjort sina behov på fel ställen i protest, men också lill-tjejen.

Edvin och busiga Wilma

Esmeralda kom till oss från Östra Station den 26/2. Hon hade sprungit bland tågen i minst 2 månader. Personalen hade sett henne av och till. De trodde att hon var jätte ung. Ungefär 3 månader, och det kan vara lätt att tro det eftersom hon är väldigt liten. Personalen fick låna en kattfälla, som de satte upp på stationen med mat i. Det tog inte lång tid förrän Esmeralda blev infångad och transporterad hit.

Hon var rädd och fräste när vi tittade på henne, men jag fick ta i henne. Jag uppskattade henne till minst 6 månader trots sin storlek. Hon verkade frisk och inte allt för mager. Vi vägde henne, 2,7 kg. Klippte klorna och gav henne mat. Hon åt upp allt! Hon kan ha ramlat ut från ett fönster, men hon är inte märkt så det går inte att spåra ägaren.

Esmeralda

Jag har ertappat Lillan i fönstret fler och fler gånger denna vecka. Hon sitter kvar några sekunder längre för varje gång när hon ser mig, men det slutar alltid med att hon slinker ner till sitt gömme.