Vecka 14 – 7 nya katter

Jag får in 7 katter, för att det skett en tragedi i hemmet och de kunde inte bo kvar. Belle hann föda 4 kattungar på vägen till katthemmet.

Hon är mor till Betty och Billy som föddes straxt före jul. Zingo är mor till Belle, Elvis och Joey. Det visade sig att även Zingo är dräktig, samt att det är Elvis eller Joey som är pappa till både Belles och Zingos ungar. Veterinären berättade att katter som är inavlade blir ofta konstiga, så vi beslutade oss för att ta bort Belles 4 kattungar och så gav vi henne två av tjejens. Det var ett svårt beslut. Vore så mycket enklare om folk kunde kastrera sina katter i tid. Belle accepterade de två nya kattungarna 100 % på en gång.

Belle
Pepsi, Zingo, Joey, Elvis, Betty och Billy

Desmond är framme mycket nu förtiden. Han är en lugn och snäll kille. Vi har flyttat om en del i katteriet eftersom vi fått in en hel del nya katter. Nu får Desmond och Edvin dela rum med Lillan, Skrållan, Emma, Esmeralda och Amadeus. Nakenkatten som är här på kollo igen. Det är inga problem i gruppen. Samtliga satt nyfiket och tittade på i fönstren när jag hade hundkurs igår och vi samlades utanför.

 
När Lotta och jag skulle avmaska samtliga katter i onsdags blev Belle en tigrinna och bet mig i pekfingret 🙁 och inte lite heller! Blev flera hål i fingret och i nageln. Jag blev jätte förvånad. Som tur var, så hade jag antibiotika hemma sedan tidigare hundbett :-O som jag tog på egen ordination, sjuksyrra som jag är. Fingret svullnade upp rätt bra och det var djupa sår, så det var nog lika bra att äta en kur.

 
Jag blev snopen när jag såg Esmeralda sitta med i gruppen och lugnt titta på mig. Hon har hållit sig undan en hel del.

Edvin, Esmeralda och Emma

Emma var jätte nyfiken när veterinären kom igår och skulle vaccinera alla. Hon smet ut ur boxen flera gången när jag skulle hämta olika katter. Hon satt verkligen och tog sats för att springa ut och kolla. Hon fick nakenkatten Amadeus med sig. Det vart en del protester när hon lyftes tillbaka, men sen gjorde hon ett nytt försök att smita ut och kolla läget. Busig tjej!

Emma

Harriet är en jätte kelig tjej, men när Lotta klappade henne i början av veckan så blev hon helt plötsligt sur och bet Lotta i handen. Hormoner! Hon är rätt fluffig runt juvren nu. Vi väntar på kattungarna.

I fredags blev Harriet super kelig och jamade. Sen på natten till lördagen kom det 5 kattungar. Alla mår bra.

Lillan har blivit vaccinerad denna vecka.  Säkert första gången i sitt liv. Det gick jätte bra. Hon är en snäll tjej.

Får in en hankatt, Måns, som har gått ute på Väddö hela vintern. Han har matats av familjen han sökte sig till.  Familjen har redan flera katter så de kunde inte ta sig an honom. Han har varit ganska blyg och försiktig sedan han kom in. Hållit sig undan för oss. Efter några dagar låg han kvar på sin hylla när vi kom in i lokalen.

Måns

Den största röda hanen i Skorpans kull, som äter i princip hela tiden är också den första med att öppna ögonen. De andra är inte långt efter. De har vuxit otroligt på en vecka!

Hade en kvinna som ringde och var intresserad av att adoptera Skorpan. Jag förklarade att det skulle dröja 11 veckor till eftersom hon har ungar, men då tyckte hon att hon kunde ta både Skorpan och ungarna, men det tyckte inte jag var någon bra idé. Skorpan trivs så bra där hon är just nu och det skulle innebära en hel del onödig stress för henne och ungarna att flytta nu.

En av Skorpans pojkar
Alla grabbarna
Tryggt att sova tätt ihop
Två rödingar

Skorpan och ungarna har fått byta rum nu eftersom kattfamiljen på 7 kom in och behövde det större rummet. Det har gått bra, men skorpan tyckte inte att lådan de bott i hela tiden var tillräckligt trygg nu, så hon har burit iväg med ungarna i ett gömme. Jag och Lotta tyckte att det var läskigt att de skulle vara däruppe eftersom de är så rörliga nu, så vi tog ner dem. Skorpan bar upp dem. Jag flyttade ner dem igen för att jag skulle kunna ta fram Skorpan och vaccinera henne, men hon flyttade tillbaka dem igen när jag kom tillbaka med henne. Men hon verkar ha bra koll på dem. Vi har lag ut ett slags hemmagjort fångstnät ifall någon skulle falla ur boet.

Skrållan kommer till oss med sina två 4-månaders kattungar, för att mattes barnbarn har blivit allergiska och hon har därför bestämt sig för att göra sig av med katterna.

Skrållan, Sarah och Sammie

Honan som han bott med under trappen med Sotis blev infångad över påsk och kom även hon till oss. Vi döpte henne till Therese. Han är förmodligen pappa till hennes ungar, som kommer födas när som helst.

Therese

Nu i veckan har Sotis blivit kastrerad och vaccinerad. Han är fortfarande rätt skygg.

Tjejen tyckte inte att bäbislådan var någe bra, så hon har flyttat alla ungarna till högsta gömmet ovanför fönstret. Det skedde när vi hade besök och alla stod och tittade in i boxen på henne och ungarna. Då bestämde hon sig för att det inte var säkert nog att ligga kvar där. Även om vi tycker att det är läskigt att hon har dem där uppe, men hon tycks ha bra koll på dem så de inte ramlar ner. Harriet har tittat väldigt avundsjukt på dem.

Har fått ytterligare förfrågningar på Ville. Vi får se om vi får napp på ett bra hem åt honom. Nu senast var det en kvinna på landet i Småland som hade haft Birmor i 25 år. Hon har en äldre hane kvar på 13 år och tyckte hon ville hjälpa Ville. Han skulle då kunna få gå ut om han vill. Vi får se hur det blir med det.