Vecka 15 – Många nya ansikten

Belle tar bra hand om sina två kattungar. De växer och växer. Hon blir galen om någon annan katt råkar titta in till henne i boxen. Då gör hon utfall och försöker jaga bort dem, men hon gör inga försök att gömma sina ungar.
På lördag kommer några och ska hälsa på för att träffa Desmond och Edvin. Går det bra får de flytta tillsammans till ett hus på landet.
Full koll på vem som kommer och går. Eller sover han?

Edvin

Emmas nya favorit liggplats.

Emma

Emma tycker att det är helt okej med alla kattkompisar. Är lite försiktig med de som är nya som kommer, men hon är nyfiken på dem. En dam har varit och hälsat på Emma. Hon föll för henne och har nu tingat Emma.

Emma

Harriet har fått 5 stycken kattungar 10/4. Harrie och Tjejen kamperar nu ihop och delar på alla kattungarna. Det är ett virrvarr med bäbisar som snuttar till höger och vänster. Kan en kattunge ha det bättre? Det är en veckas skillnad i ålder och det syns tydligt på Tjejens ungar. De är dubbelt så stora som Harries nyfödda.

Harriet och Tjejen
Harriet och Tjejen
Harriet och Tjejen

Lillan håller sig framme mer och mer nu för tiden. Hon är fortfarande skygg, men hon vågar mer och mer. Det är roligt att se. Hon kan sitta framme i fönstret längre stunder. När jag är på utsidan går hon inte och gömmer sig längre. Kommer jag inne kan hon sitta kvar en liten stund, sen blir det för läskigt och hon slinker ner i sitt gömme.

Måns har fått flytta in med Ville. Måns var jätte nyfiken och kom fram på en gång. Ville var mindre road och fräste en hel del, men efter ett tag var det okej att dela rum. Sen nu i slutet av veckan flyttade vi på Pepsi in till Ville och Måns. Hon trivdes inte att bo med sin familj. Hon låg och tryckte i ett gömme. Kom inte fram och åt eller knappt använda lådan. Vi hade fått veta att hon var skygg, men det kändes inte rätt, så vi flyttade på henne och hon har blivit en helt annan katt. Ville hade inget emot att Pepsi flyttade in. Kan det ha något att göra med att hon är en snygg tjej?

Ville har varit dum mot Måns på natten. Det ligger hårtussar på golvet, så det har varit slagsmål. Vi möblerar om och Måns får bo med Emma eftersom de båda ska fasta inför kastrering och id-märkning.

Måns är lite hängig efter sin kastrering. Det verkar som om killarna tar det något hårdare än tjejerna. Trots att det är ett större ingrepp på tjejerna, så verkar de mycket mer opåverkade. 

Måns

Kattungarna börjar röra på sig mer och mer. Skorpan vågar lämna dem längre stunder nu och kan ligga själv på en annan hylla en stund och pusta.

Skorpan

När det kom ett par och skulle titta på Desmond och Edvin kom Skrållan fram ur sitt gömme och började stryka sig mot kvinnan. Jag blev förvånad eftersom Skrållan hållit sig undan. Det gjorde paret aningen ställda och de kunde inte ta ett beslut på en gång. Men det slutade med att de tyckte att Skrållan var för gammal och de ville inte gå igenom en sorg så tätt intill deras andra katt avlidit.

Sotis har börjat röra på sig mycket mer nu runt om i boxen. Han snackar när man kommer in och är mycket aktiv när det är matdax. Han är hungrig! och mat är gott. Han äter allt som serveras med god aptit. Han är fortfarande lite misstänksam om man försöker klappa honom. Då fräser han till, men om jag låter honom nosa på mig och sen tar det långsamt så är det inga problem. Han har ändå vant sig bra vid att vara med oss.

Sotis

En hona, Snuttan, har flyttat in till Sotis med sina fyra nyfödda kattungar. Snuttan blev adopterad innan hon kom in av dem som hittat henne och ungarna, men hon ska bo hos oss medan hon har sina ungar. Sotis är snäll och bryr sig inte om henne alls.

Snuttan

Therese har varit väldigt kelig och pratig. Trodde att bäbisarna var på väg, men det har inte kommit några.

En hona med fyra nyfödda har flyttat in i boxen med Therese och Sotis. Det har gått bra. Alla är snälla mot varandra, men Therese verkar i alla fall stressad. Jag provar med att flytta in henne till Skorpan.

Det verkar fungera bättre att bo med Skorpan. Under helgen har Therese fått mycket mjölk i juvren. Nu är det snart dags

Zingo har varit väldigt kelig och jamade mycket i måndags, så jag trodde säkert att det var bäbisar på gång, men det kom inget.