Vecka 16 – Brev från Edvin och Desmond

Belle är otroligt kelig. Vet inte på vilket ben hon ska stå på för att kunna gosa som mest. 

Belles äldre ungar, Betty och Billy, har flyttat nu till ett ungt par. De får det bra tillsammans. 

Betty och Billy

Nu har Desmond och Edvin flyttat tillsammans till ett hus på landet. De kommer få det jätte bra. 

Edvin och Desmond

Brev från nya husse och matte: 

Killarna ligger just nu och sover, trötta efter att ha utforskat huset under natten. Båda två var framme under hela kvällen igår, nosade på allt nytt och spanade in alla nya vinklar och vrår. Edvin kom fram en del och gosade medan Desmond var lite mer försiktig. Han ville gärna hålla sig i närheten av Edvin och när han inte såg honom så ropade han på sin kompis. Vid tvåtiden inatt när vi var upp och tittade till dom, kom Desmond fram och kelade som om vi känt varandra hela livet, han har gått in till sovrummet med jämna mellanrum under natten och jamat lite och strukit sig mot kanten av vår säng och till och med vågat sig på att hoppa upp i sängen… Något som “brorsan” Edvin inte vågat sig på ännu! 

I morse när vi kom upp hittade vi dem i fönstret bredvid blomkrukan i matrummet. De hade lagt sig där det var som trängst, Edvin underst och Desmond ovanpå, hi hi! 

Hagen nedanför huset är just nu översvämmad och detta har lockat till sig en hel del sjöfåglar, något som både Desmond och Edvin verkade tycka var spännande. I övrigt så fungerar det toppen med både maten och toalettbesöken. 

Det känns som om vi blivit accepterade som husse och matte…vilken glädje och ära!! Vi ser fram emot att dela våra liv tillsammans med Edvin och Desmond. 

Hoppas inte tomheten blir alltför stor… Edvin och Desmond hälsar och tackar för all kärlek och omsorg.

Kramar
Agneta och Kalle

Emma var iväg för att bli kastrerad, men det visade sig att hon hade ett ärr på magen, så hon är redan kastrerad. Det gör då frågan hur hon blivit hemlös ännu knepigare…?? Katter som är kastrerade vandrar inte iväg bara så där. Hon blev id-märkt.

Esmeralda tycker nog att det blev lite tomt nu när Edvin och Desmond har flyttat. De har hängt ihop ett tag nu. Esmeralda gillade Desmond jätte mycket. Det kommer bli tomt efter killarna, men de har kommit till ett jätte bra hem.  

Lillan håller sig framme mycket mer nu på senaste. Det är roligt. 

Lillan

Bäbisarna inne hos Harriet och Tjejen växer och alla har nu fått ögon. Mammorna tyckte inte att lådan var någe bra längre, så de har flyttat samtliga in i ett litet tält. Jag är bara glad att de håller sig på golvet. Jag vet inte hur de alla får plats…? Det är bra trångt. 

Harriet och Tjejen

Vi har haft en hel del besök denna vecka. Många katter har blivit adopterade och tingade, men Lillan håller sig gömd och blir lite bortglömd i sitt gömme. Men hon behöver mer rehab för att inte vara så skygg för människor. Ett jourhem skulle kanske vara något… eller så blir det en jobbig omställning för henne nu när hon börjar komma fram mer och mer….? 

Måns har hittat ett bra ställe att ligga på och ha koll på vilka som kommer och går. 

Måns

Alla Skorpans kattungar är nu tingade. Vi har flyttat ner dem på golvet eftersom de har blivit så rörliga. Skorpan var väldigt missnöjd när de små sprang omkring och utforskade sin omgivning. De har börjat äta fast föda nu och även börjat kissa på lådan. Vet inte hur de vet att de ska gå på lådan, men de gör de. Springer omkring och busar, även om det är vingligt fortfarande 🙂 

Gott med katt-grädde
Tre bröder mumsar

19/4 på morgonen födde Therese en enda lite kattunge. Grå och vit liten hona. Förvånad att det bara blev en, men det gör det ju lättare för oss att hitta ett nytt hem. 

Tammie

Therese som delar rum med Skorpan och småttingarna, var först lite missnöjd när kattungarna började springa runt eftersom de även var nyfikna och gick in i hennes tält där hon ligger med sin enda unge. Hon fräste och försökte få dem att gå där ifrån, men sen efter ett tag tyckte hon att det var rätt okej. Lilla Fingal har kommit på att man kan gå in där och få sig en extra slurk mjölk. Therese har inget emot att han ligger där och snuttar. 

Therese får besök av Fingal

Skrållan håller sig framme mer och mer denna vecka. Tar för sig när det kommer besökare och kelar. 

Sotis är alltid hungrig! Han kommer fram som ett skott när jag kommer in i boxen, för att kolla om jag har mat med mig. Han kan fräsa till lite först, men sen börjar han jama och är gosig. Han gillar att bo med Snuttan. Han putsar på henne när hon går förbi och de äter ihop. Han är snäll mot henne. Förut var han rädd, eftersom hon vaktade sina kattungar och flög ut ur boet när han gick förbi. 

Inga bäbisar ännu inne hos Zingo. Hon är väldigt kelig, men mot slutet av veckan har hon blivit riktigt sur. Fräser och attackerar andra katter, som det gått bra med hittills, så hon får bo själv över helgen. 

Zorro är åter på katthemmet. Den andra katten var inte snäll mot Zorro. Zorro gick undan hela tiden, men till slut tröttnade han och de rök ihop. Den andra katten fortsatte trots det att vara på Zorro, så matte beslutade med stor sorg i hjärtat att lämna tillbaka Zorro. Han har funnit sig tillrätta på en gång. Han blev dock väldigt snopen när det låg någon annan i hans gömme!