Vecka 17 – Zingo föder en kattunge

Belle ammar sina två kattungar otroligt bra. De är runda och fina. Större än sina kullsyskon som ammas av två mammor 😉 men Belle har blivit mycket smal. Hon var liten och slank när hon kom in, men nu är och riktigt mager. Vi har börjat ge henne extra portioner av energirik kost. Hon äter bra, så hon lägger nog på sig igen snart.

Tim och Tomas

Den 18/5 ska Emma flytta till sitt nya hem, men nya kattkompisar.

Esmeralda har funnit en ny kompis. Max, de ligger ihop i fönstret och sover tillsammans.

Nu när jag kom på morgonen, tis, så hade Harriet och Tjejen flyttat upp alla ungarna till det översta gömmet…!! Jag blev jätte nervös eftersom ungarna är så rörliga nu, men de verkar ha koll på dem.

På förmiddagen den 27/4 föder Zingo en enda liten kattunge. Väntade på att det skulle komma fler, men det kom inga. Zingo var inte speciellt intresserad av kattungen. På eftermiddagen lämnade hon den ensam för att äta, sen gick hon inte tillbaka till den något mer. Lotta försökte få en av de andra mammorna att ta emot den, men både Skorpan och Therese tog emot den först och tvättade den, men sen ville de inte ha den något mer. Vi försökte ge den mat, men den var väldigt svag och kall. Lotta gick omkring med kattungen i bh’n, men den blev svagare. Jag sprutade in koksalt under nackskinnet för att vätska upp den. Efter en timma hade den piggat på sig. Vi provade att ge den till Tjejen och Harrie, som har massor av bäbisar och delar på dem och hittills verkar det som den lille får vara med där. Den har nog fått äta också eftersom det blivit mer fart på kattungen nu på onsdag eftermiddag.

När jag kom in i katteriet mitt på ljusa dagen och skulle ge Skorpans kattungar mat, så när jag hållit på en stund i boxen bredvid fick jag syn på Lillan att hon låg framme..!! Jag blev helt paff att hon låg kvar och kollade på mig. Jag kunde röra mig fram och tillbaka i lokalen utan att hon gjorde minsta ansats till att gömma sig. Hon kröp inte ihop heller och såg allmänt plågat ut som hon brukar göra innan hon slinker ner i gömmet, utan hon såg rätt nöjd ut där hon låg.

Lillan

Måns har fått för sig att han ska hoppa upp på en hylla och kissa ut i gången!! Han har gjort det när vi inte har sett och då inte förstått hur det kunde vara kiss på de mest konstiga ställen, men en dag i veckan hade vi besök och då passade Måns på att kissa på besökarna!! Fullträff! :-O

Alla Skorpans kattungar är jätte busiga även om de är vingliga. Det är Gustaf, Nils-Göran och Wesley som är mest framåt. Tin-Tin och Fingal är fortfarande minst i gruppen och lite försiktiga. Alla äter och dricker nu. De går på lådan också, även om det kan hamna lite utanför också, men de håller på att lära sig.

Skorpans ungar

Skrållan är först framme av alla nu när man kommer in i boxen.

Det går jätte bra med kattungarna och Sotis. Han bryr sig inte om dem så himla mycket, men han vill gärna äta upp deras mat! Sotis börjar bli en stadig kille nu!

Det verkar fungera bäst när Ville bor själv. Han tycks trivas bäst då.

Det har gått jätte bra för Zorro att komma in i gruppen igen trots att den ser lite annorlunda ut. Han är inte överförtjust i Måns, men det går.