Vecka 20 – Brunstiga honor

Det går fort när man öppnar grinden till en box med kattungar! Det är så kul! Ut i allmänutrymmet ska de. De väller ut och skuttar omkring på golvet. Allt ska tittas på och undersökas. Mycket att lära sig. Det är en fröjd för ögat att titta på de små.  En underbar syn!

Emma hänger med Måns en hel del denna vecka. De är de två som är ute ur buren först och ska kolla runt och nosa på allt utanför.

Esmeralda har hållit sig lite undan ett tag nu. Ligger ofta gömd i ett gömme. Funderar på om hon känner sig ensam. Ingen av de katter som bor kvar nu är katter som hon kan sova med. Jag tror att hon vill och behöver det. Edvin och Desmond har flyttat och nu också Max som hon gillade. Får fundera lite på om hon kanske kan gilla att bo med Elvis och Joey. De är utåtriktade och keliga killar eller om hon skulle bli mer ledsen om de flyttar innan henne…

Många bäbisar små. Nästan alla trängs hos Harriet. Men kamera-kvinnan måste också undersökas!

Harriet med alla kattungarna

Lillan rör sig runt mer och mer, men vissa dagar ligger hon bara stilla. Är inte stressade, utan sover och har det skönt. Hon är ju ingen ungdom, som förväntas springa runt som ungdomarna i boxen bredvid!

Skorpan har blivit brunstig igen. Hon jamar och kråmar sig.
Killarna växer och växer. Alltid hungriga. De kan vara lugna också…ibland…

Skorpan med två söner

Det är lite spänningar mellan Therese och Skorpan. Inte farligt, men jag tror att det mesta kommer från Skorpan. hon är brunstig igen och visar sin dominans. Therese är snäll och mjuk. Hon går undan, så det blir aldrig någon konfrontation mellan dem. det är skönt eftersom det inte finns boxplatser att dela på dem.

Lilla familjen har fått byta box när vi fick in en hona med fyra nyfödda, som behövde karantän. Så nu bor de i en pensionatbox. Varje gång jag öppnat boxen och ska fixa åt dem, springer småttingarna ut och ska tillbaka till sin gamla box… De tittar förundrat när de inte kan komma in. Efter 3-4 dagar hade de vant sig vid att de har fått ett nytt hem.

Sotis

Zingo är fortfarande brunstig. Ska fort ut ur boxen och viker ut sig för killarna. Men hon lyckas inte flirta till sig någon snygging.