Fem flyttar :)

Idag har Sven blivit hämtad. Han har bott på katthemmet i 71 dagar.

Sven

 
Baby och Twiggy har också flyttat. de har varit här i precis 90 dagar.

Twiggy och Baby

 
Kattungarna Enzo och Nanna blev också hämtade idag 🙂  De har varit på katthemmet i 61 respektive 46 dagar.

Underbart att det börjar röra på sig nu!

Enzo och Ellen

 
Den sista saknade kattungen blev fångad med fälla i natt. Jag tror att det är en tjej, men jag ska ta reda på det rätta könet när den landat och jag måste vara “elak” och vaccinera den. Det är minstingen i kullen av tre.

Hemlös

 

Lotta har börjat skapa flera nya underbart söt saker. Se alla på hennes blogg. Finns under länkar.

En av Lottas grytlappar

 

Dragan fick gå ut på tur med mig. Han hade försökt rymma ut flera gånger, så jag tänkte om han fick vara ute under tillsyn, så skulle han bli nöjd och sova resten av eftermiddagen. Jag tog dumt nog inte med mig kameran…

Han stod först mitt på gårdsplanen och såg vilsen ut, men gick sedan med bestämda steg fram till ett päronträd tio meter bort och sträckte ut sig i sin fulla längd när han började vässa klorna. Han har varit en stor katt när han var i sina bästa dagar!

Helt plötsligt började han klättra upp i trädet och ställde sig på en gren tre meter över marken och spejade stolt ut över nejden. F-n ingen kamera! Jag sprang snabbt in för att hämta den, medan jag tänkte att Jan kommer att få hämta stegen och plocka ner Dragan.

När jag kom utjoggande med kameran i högsta hugg efter så där 15 sekunder, så var Dragan redan nere från trädet och på väg hem. Han såg väldigt nöjd ut 🙂 Han har blivit mycket piggare och starkare på sista tiden. Det är härligt att se gammelgubben må så bra och trivas så bra 🙂

Dragan

 

Två överraskningar från mig till katthemmet (och mig) dök upp idag på posten. Ett otoskop. För att kunna hålla koll på alla kattöron. Kommer att vara lika ovärderlig som mikroskopet är. Det kommer även att vara smidigt när veterinären kommer hit och behöver titta på något öra. Sist gick det inte att titta på en katts öron för han hade inte sitt otoskop med sig.

Otoskop

 

Och ett stetoskop.

Stetoskop

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670