Fotostudio

Försökte ha fotostudio idag med de små vita idag, men det var inte det lättaste. Det var bara Nappe som tyckte att det var roligt. De andra tre såg mest äcklade ut… Jag får göra ett nytt försök vid ett annat tillfälle när de är mer på humör.

Nick, Nikita, Nilla och Nappe

Busse trivs. Han är kelig och nyfiken. Han har fått bättre självförtroende och kan röra sig bland de andra katterna. Syster Trulsan vekar ha blivit deprimerad istället. Hon har valt ut en hylla där hon ligger mest hela tiden, men det är förståligt. Det är en stor omställning. Att förlora sin ägare och sedan komma hit. Jag är säker på att det kommer att gå över på två kanske tre veckor.

Busse gör sig till

De två nya kattungarna är väldigt nyfikna på de andra katterna. De har ätit bra och använt lådan. De är försiktiga för mig. Fora har rört sig runt i boxen medan jag har varit och städat i katteriet, men Freja har hållit sig undan i det högsta gömmet. De behöver bara lite tid och tålamod.

Jag har nu fått veta att de tretton katter som vi skulle ta hand om via Kattkommando Syd har reducerats till åtta stycken. Det pensionatet som har tagit hand om katterna via polisen har nu avlivat de katter som de ansåg inte var rumsrena och det utan att ha pratat med Kattkommando Syd. Hmmm, känns inte som ett bra skäl alls… Och varför kan man undra när det var ordnat plats åt dem här?! Detta var mest kattungar på runt fyra månader och de har levt i ett hem där det var ohygieniskt kan man minst sagt säga. De behöver få en chans att lära sig. Sen kan ju bara stressen av flytten ställa till det en hel del. Det är ju inte helt sällan vi har nya vuxna katter som gör sina behov på fel ställen när de först kommer. Mest beror det på osäkerhet. De kanske inte vågar gå på toan. Men efter några dagar eller en vecka eller två, så har det ordnat sig. Nu går det ju inte att göra något åt. Katterna ska nu komma på tåget till Stockholm på fredag natt. Vi kommer att få ta emot dem vid 02 på natten.

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670