Två nya ansikten

I början på september hittades Leo i en lada på Blidö av en man som var ute och rastade sin hund. Leo var i så bra skick att jag var hundra på att det fanns en mamma med i bilden. Han kunde omöjligt vara övergiven. En vecka senare hittade mannen Lita på samma plats. Han fick då låna en fälla för att försöka fånga in kattmamman, men hon hade försvunnit från platsen och blev aldrig infångad.

En kvinna ringde i samma veva och berättade om sin katthona som hon saknade. Vi misstänkte att det kunde vara samma hona som vi försökt fånga in. Kvinnan fortsatte att leta, men hittade inte katthonan.

Jag fick nu ett telefonsamtal i början på veckan om att katthonan som kvinnan letat efter hade återfunnits hos en familj i närheten och att det var samma hona vi försökt fånga in tidigare. Honan hade två kattungar med sig när hon flyttade till familjen. De är från samma kull som Leo och Lita. Kullsyskonen är lite skygga och man kunde inte ha fler katter. Avlivning diskuterades, men veterinären bad dem ringa katthemmet och efter samtal med oss beslutade vi att ge dem en chans.

Syskonparet kom hit idag. Två honor. Flora och Freja. De är försiktiga och skygga, men hanterbara, vilket är ett stort plus. De var rädda när de kom och skakade. Jag kunde utan problem förflytta dem från transportburen. Hålla i dem och placera dem där de ska bo. Efter några timmar var jag inne och tittade till dem då fräste de när jag närmade mig, men det gick att klappa dem. Det ska nog gå att få dem att lita på människor.

Freja och Flora

 
Efter att ha skramlat och haft mig idag, så tror jag att det bara är Nappe som är döv. Jag provade även att skramla när de låg i en hög och sov. Nappe låg kvar och sov utan att röra en min, medan de andra rörde på sig och tittade på mig. Jag kommer att fortsätta att testa dem, för att vara helt säker. Jag vill inte ta fel, för att de kan reagera på vibrationer eller luftens rörelser. Men det känns som att det testet jag gjorde när de sov var rätt tillförlitligt. Elakt att skrämma dem, men jag måste ju vara elaka tanten ibland…

De vet när jag kommer med mat, så jag är inte bara en elak tant. Jag är en mattant med 😉

Vi är hungriga!
Bara jätte söta

 
 

  _____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro nummer är 495-5670