Vecka 23 – Flera gör framsteg

Kastrering är bokad och utförd på Belle. Veterinären trodde knappt på att hon var vuxen och fått flera kullar. Både med tanke på hennes storlek och så var livmodern väldigt liten. De andra honorna som kastrerades samtidigt hade mycket större livmoder. Allt gick bra. Hon blödde lite efteråt, men det var ingen fara. Hon mår bra och har återhämtat sig snabbt.

Emma har blivit Lilla My. Hon är en liten suris och protesterar en hel del, men hon är ändå söt och vill vara med.

Esmeralda har tagit sig an de nya små kattungarna, Kerstin, Karla och Kentha. Hon sover med dem och håller koll på dem. Leker mamma på riktigt. Hon putsar dem och ropar på dem när de springer för långt bort. Kattungarna gillar hennes uppmärksamhet också 🙂 Hon har hållit sig mer framme denna vecka än någonsin under hennes tid i katteriet. Det är kul att se.

Esmeralda med de tre nya kattungarna

Harriet är en riktig surtant. Hon är arg på Tjejen nu igen fast hon inte gjort något. Tjejen får inte gå på lådan eller komma ner till maten och kattungarna. Slutade med att Tjejen gjorde sina behov i ett gömme högt upp. Jag har flyttat på Tjejen in till två nya herrar. Det verkar fungera bra.

Jag höll på att rensa lådan inne hos Lillan en morgon. Hon kom fram tittade på mig. Hoppade ner på golvet och gick förbi mig. Gick ut en sväng och tittade i korridoren och sen gick hon tillbaka in och hoppade upp på hyllan brevid mig…. Jag blev så förvånad! Sen gick hon in i sitt gömme och plirade på mig genom hålet.

Lillan håller koll från sitt gömme

Det går bra för Måns i den nya boxen. Han är försiktig och inte på. När Johanna stirrar på honom för att han är för nära, så flyttar han på sig. Han börjar bli lite mer villig att jag kommer nära. Han litar fortfarande inte på händer. Han duckar och går undan om jag försöker klappa honom, men han vill vara med i alla fall och prata med mig när jag fixar i boxen. Han kan dock fortfarande försöka finta till mig om han känner sig trängd. Vi får träna vidare.

Skorpan kråmar sig fortfarande och bjuder ut sig. Kattungarna är inte intressanta längre. Hon sover själv på en hylla. Killarna har flyttat nu. Bara Tin-Tin kvar, som hämtas efter midsommar.

Gustav och Wesley har flyttat tillsammans.

Gustav och Wesley

Fingal har flyttat till Stockholm där det finns en katt redan.

Fingal

Nils-Göran har flyttat till Blidö.

Nils-Göran

Sotis är jätte snäll med kattungarna. Denna vecka har jag hittat honom sovandes med en eller två kattungar. Han har putsat på dem och är en riktigt bra styvpappa. Han är framme på en gång nu när jag kommer in i katteriet. Han ska kela! Han stryker sig lite tafatt kring benen och sätter nästan krokben för mig.

Sotis

Har pratat igen med familjen som var intresseade av Ville och de har nu bestämt sig för att lägga en handpenning på Ville tills de kan få till det hela.

Har varit och kastrerat Zingo denna vecka och hon är nu även id-märkt. Allt har gått bra.

Zorro sitter och tittar genom grinden på kattungarna när de är ute i gången och leker. Han är jätte nyfiken! Första gången han såg Skorpans kattungar när de var små, då satt han och fräste, för de såg sååå äckliga ut när de krälade omkring på golvet i boxen brevid. Jag tyckte att han behövde ju inte sitta och titta på dem om de var så läskiga, men det gick snabbt över 😀