Veterinärdag

Och så hade ännu en veterinärdag där många katter skulle kastreras, vaccineras, id-märkas och få öronen kollade med mera, med mera och ännu mera 🙂

Vi har under åren (Snart 5 år!) fått en bra rutin på allt och det flyter på bra.

Samtliga stallkatter blev id-märkta, vaccinerade och avmaskade. Det var bara tjejer! Tänk hur många de hade varit om sex månader!!

Sofia och Carl-Petter
Sofia och Carl-Petter

 

Papporna till alla stallkatterna, döpt till Biffen och Steken, har också anlänt till katthemmet. Biffen tar upp hela transportburen! En stadig kille. Vacker svart smoke.

Biffen
Biffen

 

Steken är vit med svarta tecken. Även han stor och maffig, men nu blir det inge fler barn här inte 😉

Steken
Steken

 

Den nuvarande urmamman är en sköldpadda och man kan se att barnen har drag av samtliga tre föräldrar… Kolonin har funnits i över femton år. Jag vågar inte försöka mig på att ens tänka på hur många katter som skjutits av genom åren för att hålla gruppen på en hanterbar nivå! Istället för att ha tre-fyra kastrerade musjägare som fokuserar på sitt jobb. Det är svårt att greppa hur mycket onödigt lidande man kunde ha besparat hundratals katter genom att bara kastrerat de första individerna!

Det visar också tydligt på att det inte är en fungerande metod att årligen skjuta av katter i en koloni! Eftersom kolonin förökar sig varje år.

De flesta kattungar överlever inte sin ettårsdag när de lever som hemlösa. Det är svält, sjukdomar och andra faror som lurar, men det räcker med att en individ i en kull på fem överlever och kan fortsätta fortplanta sig för att kolonin ska finnas kvar.

Den enda åtgärden är att KASTRERA samtliga sina katter när de blir 6 månader!

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21